Κωνσταντίνος Κοκκινάκης

Προπονητής υδατοσφαίρισης


Ο Κωνσταντίνος Κοκκινάκης εντάχθηκε στο προπονητικό επιτελείο του Υδραϊκού ΝΟ τον Ιούλιο του 2019. Η πορεία του στην ελληνική υδατοσφαίριση είναι μεγάλη, με πρώτο σταθμό τον Εθνικό και επόμενους τον Πανιώνιο, τον Παναθηναϊκό, τον Νηρέα Λαμίας και τα τελευταία πέντε χρόνια τον Υδραϊκό. Γεννημένος τον Οκτώβριο του 1975, ο Κοκκινάκης είναι απόφοιτος της Γυμναστικής Ακαδημίας.

Με το σκουφάκι του Εθνικού έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα (2006) και δύο κύπελλα (2000 και 2005), ενώ αγωνιζόμενος στον Πανιώνιο, συνέβαλε αποφασιστικά στην καθιέρωση της ομάδας της Νέας Σμύρνης στα υψηλά κλιμάκια του ελληνικού πόλο και στην πρόκρισή της στον τελικό του Λεν Τρόφι το 2009, αποκλείοντας προηγουμένως κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες, όπως η Μπαρτσελόνα και η ιταλική Ποζίλιπο.

Όντας παίκτης του Παναθηναϊκού τη σεζόν 2011-2012, κατέκτησε την τέταρτη θέση στην Α1 και βοήθησε τον σύλλογο στη συμμετοχή του για πρώτη φορά στην ιστορία του στο Κύπελλο Πρωταθλητριών. Τη σεζόν 2013-2014 εντάχθηκε στον Νηρέα Λαμίας, στην πρώτη συμμετοχή της ομάδας της Φθιώτιδας στη μεγάλη κατηγορία. Επόμενος σταθμός της καριέρας του Κοκκινάκη είναι ο Υδραϊκός στον οποίο αγωνίζεται την τελευταία πενταετία, με κορωνίδα τη συμμετοχή του Ομίλου για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, αφού μετείχε στον Δ’ όμιλο του Euro Cup.

Ο Κωνσταντίνος Κοκκινάκης έχει αναδειχθεί σε καλύτερο αμυντικό της Α1 το 2015, ενώ έχει και δύο συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες με την εθνική ομάδα, καταλαμβάνοντας την 7η θέση το 2008 στο Πεκίνο και την 9η το 2012 στο Λονδίνο.